Este obligatoriu să cumpăr o poliță Cartea Verde dacă este posibilă întocmirea unui document de asigurare în țara gazdă?

Este obligatoriu să cumpăr o poliță Cartea Verde dacă este posibilă întocmirea unui document de asigurare în țara gazdă?

Dacă preconizați să călătoriți cu autoturismul în UE, precum și în Rusia, Belarus sau Ucraina, atunci este necesar să perfectați o poliță de asigurare internațională.

Dacă nu aplicați pentru Cartea Verde, atunci aceasta va duce la următoarele:

 1. Amenzi. În diferite țări, această sumă poate ajunge la mii de euro.
 2. Adăugarea autoturismului în lista neagră. Această listă lipsește de dreptul de a vizita statele care sunt incluse în spațiul Schengen pentru o perioadă de timp.
 3. Rambursarea daunelor din fondurile proprii (în caz de accident). În unele state care fac parte din sistemul Cartei Verde, implicarea într-un accident fără o poliță de asigurare internațională este considerată o infracțiune. În acest caz, persoana devine un infractor, este încarcerată și plătește prejudiciul adus din propriile fonduri.

În cele din urmă, obținerea unei polițe de asigurare Cartea Verde în statul în care este înregistrată mașina este mult mai profitabilă. Achiziționarea unei polițe de asigurare în țările UE sau a unei polițe RCA într-o altă țară va fi mai costisitoare.

Ai nevoie de ajutor cu asigurarea?

Lasă numărul tău și revenim cu un apel.  Nu ai timp pentru a crea comanda online?

  Lasă un număr de telefon și te vom contacta în 5 minute.   Alte articole relevante

   asigurare medicala calatorie md
   Asigurare medicală pentru călătoriile în afara țării

   Asigurarea medicală pentru cei care călătoresc în străinătate este necesară pentru toți turiștii, precum și pentru cei care urmează să locuiască temporar într-un alt stat. …

   asigurarea locuintei md
   12 oct 2021
   Despre asigurarea locuinței

   Polița de asigurare a imobilului este un tip de asigurare pentru orice  proprietate (casă, garaj, hambar, orice alte clădiri cu destinații gospodărești) împotriva eventualelor daune …

   asigurare casco in md
   12 oct 2021
   În ce constă Asigurarea CASCO?

   CASCO  este asigurarea mijlocului de transport, care acoperă riscurile conducătorului auto. Cu toate acestea nu contează, sunteți Dvs. vinovat în provocarea accidentului sau nu. Este …

   rca data pentru cartea verde
   RCA Data la întocmirea poliței Cartea Verde

   Începând cu 1 februarie 2013, contractele pentru emiterea unei polițe internaționale sunt încheiate în regim online prin RCA Data. Acesta este Sistemul de Informații de …