Este posibilă procurarea unei asigurări Cartea Verde pentru vehiculele străine?

Este posibilă procurarea unei asigurări Cartea Verde pentru vehiculele străine?

Polița Cartea Verde este emisă DOAR în statul în care este înmatriculat vehiculul. Prin urmare dacă autoturismul Dvs. este înmatriculat în Republica Moldova, atunci trebuie să solicitați o poliță în această țară.

Dacă vă aflați într-o țară care este inclusă într-una dintre cele trei zone de acțiune ale sistemului Cartea Verde și perioada de valabilitate a poliței Dvs. internaționale a expirat, atunci nu veți putea achiziționa o Carte Verde în țara de în care vă aflați momentan. În acest caz, va trebui să solicitați și să achiziționați un document de asigurare la punctele de control la frontiera de stat.

Important: șoferii din alte țări au dreptul să cumpere o poliță de asigurare într-o altă țară pentru o perioadă minimă de 30 de zile pe teritoriul oricărui stat al Uniunii Europene.

Dacă vă aflați pe teritoriul Belarusului, Ucrainei sau Rusiei, atunci trebuie să perfectați o poliță RCA în fiecare dintre aceste state.

Ai nevoie de ajutor cu asigurarea?

Lasă numărul tău și revenim cu un apel.



    Nu ai timp pentru a crea comanda online?

    Lasă un număr de telefon și te vom contacta în 5 minute.



      Alte articole relevante

      mașina uzată
      1 apr 2024
      Procurăm mașina uzată de pe 999 sau adusă din străinătate? Un studiu aprofundat

      Descoperă cum să alegi între o mașină uzată sau nouă, importată sau de pe autohaus, piața de mașini, sau 999.md. Află sfaturi esențiale.

      Asigurarea RCA în format electronic
      5 mar 2024
      Asigurarea RCA în format electronic – cum o prezentăm?

      Află cum să prezinți asigurarea RCA în format electronic și vezi soluții practice pentru gestionarea eficientă a documentelor de asigurare.

      conducerea autovehiculului fără RCA
      5 feb 2024
      Sancțiuni pentru conducerea autovehiculului fără deţinerea poliţei RCA

      Aflați despre sancțiunile aplicabile pentru conducerea conducerea autovehiculului fără RCA și cum să evitați aceste penalizări.

      Rambursarea în Asigurările RCA
      4 ian 2024
      Cum Funcționează Rambursarea în Asigurările RCA: Ce Trebuie să Știi

      Asigurarea RCA impune transferul riscului către o societate de asigurari, capabilă să compenseze daunele, conform legislației.