Este obligatoriu să cumpăr o poliță Cartea Verde dacă este posibilă întocmirea unui document de asigurare în țara gazdă?

Este obligatoriu să cumpăr o poliță Cartea Verde dacă este posibilă întocmirea unui document de asigurare în țara gazdă?

Dacă preconizați să călătoriți cu autoturismul în UE, precum și în Rusia, Belarus sau Ucraina, atunci este necesar să perfectați o poliță de asigurare internațională.

Dacă nu aplicați pentru Cartea Verde, atunci aceasta va duce la următoarele:

  1. Amenzi. În diferite țări, această sumă poate ajunge la mii de euro.
  2. Adăugarea autoturismului în lista neagră. Această listă lipsește de dreptul de a vizita statele care sunt incluse în spațiul Schengen pentru o perioadă de timp.
  3. Rambursarea daunelor din fondurile proprii (în caz de accident). În unele state care fac parte din sistemul Cartei Verde, implicarea într-un accident fără o poliță de asigurare internațională este considerată o infracțiune. În acest caz, persoana devine un infractor, este încarcerată și plătește prejudiciul adus din propriile fonduri.

În cele din urmă, obținerea unei polițe de asigurare Cartea Verde în statul în care este înregistrată mașina este mult mai profitabilă. Achiziționarea unei polițe de asigurare în țările UE sau a unei polițe RCA într-o altă țară va fi mai costisitoare.

Ai nevoie de ajutor cu asigurarea?

Lasă numărul tău și revenim cu un apel.



    Nu ai timp pentru a crea comanda online?

    Lasă un număr de telefon și te vom contacta în 5 minute.



      Alte articole relevante

      Asigurarea RCA în format electronic
      5 mar 2024
      Asigurarea RCA în format electronic – cum o prezentăm?

      Află cum să prezinți asigurarea RCA în format electronic și vezi soluții practice pentru gestionarea eficientă a documentelor de asigurare.

      conducerea autovehiculului fără RCA
      5 feb 2024
      Sancțiuni pentru conducerea autovehiculului fără deţinerea poliţei RCA

      Aflați despre sancțiunile aplicabile pentru conducerea conducerea autovehiculului fără RCA și cum să evitați aceste penalizări.

      Rambursarea în Asigurările RCA
      4 ian 2024
      Cum Funcționează Rambursarea în Asigurările RCA: Ce Trebuie să Știi

      Asigurarea RCA impune transferul riscului către o societate de asigurari, capabilă să compenseze daunele, conform legislației.

      accident rutier faptas neidentificat
      4 dec 2023
      Cum procedați dacă făptaşul accidentului rutier este neidentificat – sfaturi de la jurist

      Vezi sfaturi juridice despre cum să procedezi dacă ești implicat într-un accident rutier și făptașul fuge de la locul faptei