RCA Data la întocmirea poliței Cartea Verde

RCA Data la întocmirea poliței Cartea Verde

Începând cu 1 februarie 2013, contractele pentru emiterea unei polițe internaționale sunt încheiate în regim online prin RCA Data. Acesta este Sistemul de Informații de Stat pentru Asigurarea Obligatorie de răspundere civilă pentru daunele cauzate vehiculelor.

Obiectivul principal pe care îl realizează RCA Data este  evidența polițelor de asigurare Cartea Verde și RCA, precum și controlul asupra încheierii și perfectării acestora.

Care sunt avantajele utilizării sistemului online?

  • reducerea numărului de cazuri de fraudă;
  • simplificarea controlului asupra asiguratorilor ;
  • primirea și transmiterea rapidă a informațiilor către organele de afaceri interne;
  • procesul de contractare a devenit mai „transparent”.

Răspunderea persoanei care a încheiat un contract cu compania de asigurări începe din prima zi de înregistrare în sistem. Acest lucru nu doar că simplifică controlul asupra cetățenilor asigurați, ci elimină și probabilitatea apariției cazurilor în care contractul de asigurare se încheie după faptul unui accident.

Apropo, utilizarea RCA Data este convenabilă pentru asigurați, deoarece aceștia pot verifica cu ușurință informațiile despre polița acestora și pot vedea perioada de valabilitate a acesteia pe adresa rca.cnpf.md.

Solicitați Cartea Verde doar pe adresele companiilor care sunt asiguratori autorizați. De asemenea, puteți găsi compania noastră Rca.md pe site-ul www.cnpf.md, unde sunt reprezentați asiguratorii care sunt autorizați să emită o poliță de asigurare internațională.

Ai nevoie de ajutor cu asigurarea?

Lasă numărul tău și revenim cu un apel.



    Nu ai timp pentru a crea comanda online?

    Lasă un număr de telefon și te vom contacta în 5 minute.



      Alte articole relevante

      mașina uzată
      1 apr 2024
      Procurăm mașina uzată de pe 999 sau adusă din străinătate? Un studiu aprofundat

      Descoperă cum să alegi între o mașină uzată sau nouă, importată sau de pe autohaus, piața de mașini, sau 999.md. Află sfaturi esențiale.

      Asigurarea RCA în format electronic
      5 mar 2024
      Asigurarea RCA în format electronic – cum o prezentăm?

      Află cum să prezinți asigurarea RCA în format electronic și vezi soluții practice pentru gestionarea eficientă a documentelor de asigurare.

      conducerea autovehiculului fără RCA
      5 feb 2024
      Sancțiuni pentru conducerea autovehiculului fără deţinerea poliţei RCA

      Aflați despre sancțiunile aplicabile pentru conducerea conducerea autovehiculului fără RCA și cum să evitați aceste penalizări.

      Rambursarea în Asigurările RCA
      4 ian 2024
      Cum Funcționează Rambursarea în Asigurările RCA: Ce Trebuie să Știi

      Asigurarea RCA impune transferul riscului către o societate de asigurari, capabilă să compenseze daunele, conform legislației.