Asigurarea de călătorie: de ce este necesară și ce riscuri acoperă?

Asigurarea de călătorie: de ce este necesară și ce riscuri acoperă?

Polița de asigurare de călătorie este un document esențial pentru o călătorie fără probleme și în siguranță. La urma urmei, va conține toate informațiile despre asigurarea de călătorie pe care ai achiziționat-o, precum și contactele companiei tale de asigurări. Înțelegerea ce acoperă asigurarea de călătorie este esențială pentru a avea mai multă liniște și securitate pentru orice destinație din lume.

La urma urmei, este imposibil de prezis când se vor întâmpla accidentele, problemele de sănătate și evenimente neprevăzute în timpul turului.

Ceea ce ne aduce la o întrebare mult mai simplă, mai ales după pandemia de Covid-19: cum să ai grijă de tine tot timpul, chiar și în vacanțe sau chiar în pauzele de odihnă cu prietenii sau familia?

De altfel, sunt multe accidente care pot perturba o călătorie, pe lângă problemele de sănătate. Câteva exemple sunt bagaje pierdute, dezastre naturale și chiar situații în care este nevoie de consultanță juridică.

Și asta face parte din ceea ce acoperă asigurarea de călătorie.

Acoperire de bază de asigurare de călătorie

Potrivit Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), organismul care reglementează asigurările în țara noastră, există elemente care sunt obligatorii și trebuie incluse în lista cu ceea ce acoperă o poliță de asigurare de călătorie.

Astfel, toate asigurările de călătorie trebuie să ofere acoperire pentru:

  • Cheltuieli medicale, inclusiv spitalicești, dacă călătorești în străinătate;
  • Transportul la medic, în caz de boală;
  • Caz de deces, accidental sau nu;
  • Transportul cadavrului în caz de deces;
  • Invaliditate totală sau parțială în caz de accident de călătorie;
  • Repatriere sanitară.

Aceasta este o acoperire de bază. În plus față de acesta, este posibil ca utilizatorul să includă și alte servicii și garanții. Verifică ce acoperă asigurarea de călătorie în cazul pachetelor mai complete sau contractelor unice.

Asigurarea calatorie

Ce acoperă în plus asigurarea de călătorie?

În plus față de elementele obligatorii menționate mai sus, planurile de asigurare de călătorie pot oferi opțional câteva alte acoperiri. Câteva exemple sunt:

  • Pierderea, furtul, jaful sau deteriorarea bagajelor;
  • Întoarcere anticipată în caz de anulare a călătoriei;
  • Acoperire specială.

Protejarea bagajelor este un alt element extrem de important în asigurarea de călătorie. La urma urmei, se pot întâmpla mai multe evenimente neprevăzute, și a fi fără bunurile tale poate sfârși prin a-ți strica călătoria. Principalele acoperiri legate de bagaje sunt:

  • Localizarea bagajelor cu compania aeriană;
  • Acoperire pentru repararea bagajelor deteriorate;
  • Despăgubiri pentru pierderea definitivă a bagajelor.

Atunci când ceea ce acoperă asigurarea de călătorie include probleme cu zborul și cu bagajele, utilizatorul poate avea o poliță care va garanta rambursarea unei anumite sume pentru pierderi materiale.

În cazurile de acoperire specială, utilizatorul poate contempla, de exemplu, acoperire medicală pentru sporturi extremale sau pentru gravide. Dacă turista este însărcinată și are complicații legate de sarcină, asigurarea obligatorie de călătorie acoperă îngrijirea medicală.

Cu toate acestea, acoperirea nu se aplică nașterilor, examenelor, costurilor spitalicești pentru nou-născut, acoperirii gestaționale, dar și alte aspecte care pot fi importante în funcție de situație. 

Cheltuielile medicale legate de accidentele survenite în timpul jocului de sport de amatori sunt acoperite. Sporturile practicate în competiție sau sporturi profesioniste necesită alt tip de atenție, întrucât în ​​aceste cazuri este nevoie de un asigurător specializat în asigurări destinate echipelor și sportivilor profesioniști.

În plus, dacă accidentul are loc în zone neomologate sau este un sport de mare risc nereglementat de autoritățile locale, acoperirea poate fi refuzată.

Unele tipuri de asigurări de călătorie acoperă și cazarea unui însoțitor în caz de spitalizare prelungită, convalescență la hotel, cheltuielile datorate întârzierii zborului și asistența de urgență prin telefon sau internet.

În sfârșit, nu putem uita de acoperirea asistenței juridice și remiterea cauțiunii judiciare în cazuri de accidente de circulație.

În rezumat, știind ce riscuri acoperă o poliță de călătorie, voiajul va fi mult mai liniștit, în mod sigur.

Acoperă asigurarea de călătorie cazurile de Covid-19? 

În cele din urmă, nu putem să nu ne gândim la ce acoperă asigurarea de călătorie fără a menționa pandemia de Covid-19.

Chiar și cu scenariul actual de vaccinare în întreaga lume și o creștere a fluxului de turiști, este important să se includă o modalitate suplimentară în planurile de asigurare de călătorie.

Prin urmare, unii asiguratori oferă deja spitalizare în cazul diagnosticării de Covid-19 și opțiuni suplimentare precum rambursarea cheltuielilor de spitalizare și repatrierea cadavrului.

În plus, există peste 100 de țări care cer acoperire pentru Covid-19 în planul contractat.

Printre principalele țări se numără Germania, Belgia, Cuba, Spania, Finlanda, Franța, Suedia, Portugalia, Cehia etc..

Așadar, fii atent la importanța încheierii unei asigurări potrivite pentru călătoria ta, astfel încât să fie îndeplinite toate cerințele și să ai o călătorie fără probleme.

Ai nevoie de asigurare pentru călătoria ta?

Asigurarea de călătorie este sau nu obligatorie 

O întrebare recurentă dacă asigurarea de călătorie în străinătate este sau nu este obligatorie. Depinde de care este destinația aleasă.

Pentru călătoriile internaționale în Europa, în țările care fac parte din Uniunea Europeană, o asigurare de călătorie este obligatorie, deși oficial poartă un caracter recomandabil. În plus, asigurarea de călătorie în Europa trebuie să aibă o acoperire minimă de 30.000 EURO.

Pentru Statele Unite și toate țările din America Latină (cu excepția Venezuelei) și Caraibe, asigurarea de călătorie nu este obligatorie. Dar pentru un călător responsabil de liniștea și sănătatea proprie, devine necesară din cauza prețurilor foarte mari, în caz dacă trebuie să plătești serviciile medicale în aceste țări.

Acest lucru se datorează faptului că în multe dintre ele nu există un sistem public de sănătate pentru străini. Cu alte cuvinte, dacă nu ai încheiată o poliță de asigurare și trebuie să apelezi la serviciile medicale, factura va fi foarte mare.

Și asta nu este tot: mai multe dintre aceste țări oferă vizitatorilor riscuri din cauza vremii extreme, cum ar fi tsunami pe mare, cutremure, furtuni sau avalanșe de zăpadă.

Și, în sfârșit, atracțiile dedicate copiilor și adolescenților, precum parcurile de divertisment, pot provoca eventuale pericole.

Doar pentru a vă face o idee despre sumele percepute, o spitalizare în SUA poate costa mai mult de 2.000 USD pe zi.

Contați pe brokerul de asigurare pentru a vă alege cel mai bun pachet de călătorie  

Și acum că știi deja mai multe despre ce acoperă asigurarea de călătorie și motivele pentru care angajarea acesteia este o garanție a securității, poți apela la noi, pentru a obține cel mai favorabil pachet de asigurare de călătorie!

Pentru a face acest lucru, accesați pur și simplu online pagina noastră pentru a comanda asigurarea de călătorie și un broker în asigurări vă va explica principalele acoperiri pentru destinația ta.

Cu un filtru simplu și intuitiv, trebuie doar să completezi data, locația, tipul călătoriei și să alegeți numărul de utilizatori de asigurări de călătorie cu vârstele respective. Dacă vei dori, vei primi oferta și prin e-mail.

Cu noi, polița ta de asigurare nu se poate pierde niciodată, deoarece ea va fi emisă și în format electronic și se va păstra în baza noastră de date, în plus vei avea acces la ea de pe orice dispozitiv portativ.

Cu asigurarea de sănătate, primești asistență pentru chestiuni legate de sănătate, cum ar fi îngrijirea medicală stomatologică, doar în cazuri urgente.

Se merită achiziția unei polițe de asigurare pentru călătorii sau nu se merită? 

Se merită, și încă foarte mult se merită. După cum am descris mai sus, evenimentele neprevăzute i se pot întâmpla oricui și cea mai bună modalitate de a le preveni este să fie încheiată o asigurare de călătorie internațională.

În plus, este mult mai economic să închei o poliță de asigurare de călătorie decât să suporți costuri internaționale ale unei urgențe medicale sau înlocuirea materialelor furate, a bagajelor pierdute etc.. Compania noastră îți poate oferi prețuri accesibile cu acoperire completă ce se vor potrivi cu majoritatea călătoriilor tale.

Articole relevante:

Ai nevoie de ajutor cu asigurarea?

Lasă numărul tău și revenim cu un apel.



    Nu ai timp pentru a crea comanda online?

    Lasă un număr de telefon și te vom contacta în 5 minute.



      Alte articole relevante

      mașina uzată
      1 apr 2024
      Procurăm mașina uzată de pe 999 sau adusă din străinătate? Un studiu aprofundat

      Descoperă cum să alegi între o mașină uzată sau nouă, importată sau de pe autohaus, piața de mașini, sau 999.md. Află sfaturi esențiale.

      Asigurarea RCA în format electronic
      5 mar 2024
      Asigurarea RCA în format electronic – cum o prezentăm?

      Află cum să prezinți asigurarea RCA în format electronic și vezi soluții practice pentru gestionarea eficientă a documentelor de asigurare.

      conducerea autovehiculului fără RCA
      5 feb 2024
      Sancțiuni pentru conducerea autovehiculului fără deţinerea poliţei RCA

      Aflați despre sancțiunile aplicabile pentru conducerea conducerea autovehiculului fără RCA și cum să evitați aceste penalizări.

      Rambursarea în Asigurările RCA
      4 ian 2024
      Cum Funcționează Rambursarea în Asigurările RCA: Ce Trebuie să Știi

      Asigurarea RCA impune transferul riscului către o societate de asigurari, capabilă să compenseze daunele, conform legislației.