Ce este un Europrotocol din cadrul RCA?
9 iun 2021

Ce este un Europrotocol din cadrul RCA?

Europrotocolul este o întocmire simplificată a actelor cu privire la un accident rutier, care a avut loc FĂRĂ implicarea poliției. Pentru a întocmi acest document, trebuie să completați un formular de raportare a accidentului. Acest lucru trebuie să fie efectuat de conducătorii auto, care au participat la accident fără implicarea ofițerilor de poliție.

Cu toate acestea, vinovatul NU are dreptul să predea euro-protocolul. Această limitare a fost confirmată de Curtea Supremă atunci când a analizat acțiunea în judecată a companiei de asigurări în raport cu conducătorul auto.

După completarea europrotocolului, victima unui accident trebuie să contacteze compania sa de asigurări. Vinovatul accidentului trebuie să anunțe compania despre incident în termen de cinci zile prin transferul unei copii a raportului cu privire la accident.

Ai nevoie de ajutor cu asigurarea?

Lasă numărul tău și revenim cu un apel.  Nu ai timp pentru a crea comanda online?

  Lasă un număr de telefon și te vom contacta în 5 minute.   Alte articole relevante

   Verificarea poliței RCA online
   4 iun 2024
   Verificarea poliței RCA online prin numărul poliței de asigurare

   Verificarea poliței de asigurare RCA online, folosind numărul acesteia, este un act simplu, dar foarte necesar și util în unele situații.

   diferența dintre CASCO și RCA
   7 mai 2024
   Care este diferența dintre CASCO și RCA în Moldova?

   Descoperă diferența dintre CASCO și RCA în Moldova și află care dintre ele îți oferă protecția de care ai nevoie pentru vehiculul tău.

   mașina uzată
   1 apr 2024
   Procurăm mașina uzată de pe 999 sau adusă din străinătate? Un studiu aprofundat

   Descoperă cum să alegi între o mașină uzată sau nouă, importată sau de pe autohaus, piața de mașini, sau 999.md. Află sfaturi esențiale.

   Asigurarea RCA în format electronic
   5 mar 2024
   Asigurarea RCA în format electronic – cum o prezentăm?

   Află cum să prezinți asigurarea RCA în format electronic și vezi soluții practice pentru gestionarea eficientă a documentelor de asigurare.