Întrebări frecvente

de la45 lei
Asigurarea sănătății

Asigurarea de sănătate de cea mai înaltă calitate, în RM și când călătorești peste hotare

Întrebări frecvente despre Asigurarea sănătății

Cu ce asigurător lucrează www.medasig.md?

Site-ul www.medasig.md este divizia online a ”Online Broker de Asigurare” SRL, broker de asigurare înfiinţat în anul 2010.  Societatea este specializată în toate tipurile de asigurări, cît în asigurări medicale pentru călătorii în străinătate şi asigurări specifice activităţii de turism cu o prezenţă neîntreruptă în piaţa asigurărilor din RM din anul 2010.

Ce fac dacă se întâmplă un eveniment asigurat?
  1. Dacă în timpul călătoriei Vă îmbolnăviți subit sau aveți un accident, atunci Dvs. sau reprezentantul Dvs. urmează obligatoriu să luați legătura cu Centrul nostru de Asistență la unul din numerele menționate pe polița Dvs de asigurare.
  2. Anunțați Numele/Prenumele Dvs., numărul poliței de asigurare, perioada asigurată, locul unde vă aflați și un număr de telefon la care putem să luam legătura cu Dvs.
  3. Scurt explicați ce vi sa întâmplat.
  4. Acționați în corespundere cu consultația operatorului.
Asigurările sunt cu intrări multiple?

Asigurările medicale de călătorie în străinătate comandate pe www.medasig.md sunt valabile pe toată durata perioadei asigurate aleasă de tine. Dacă în timpul perioadei asigurate te întorci în RM și apoi îți reiei călătoria, asigurarea ta rămâne valabilă până la terminarea perioadei asigurate.

Pot să cumpăr o asigurare dacă am plecat deja în călătorie peste hotare?

La momentul de față nu este permis să se emită o poliță de asigurare medicală pentru călătorii din moment ce persoana este deja plecată în străinătate. Dacă polița de asigurare o sa fie comandată după apariția cazului asigurat, să știți că experții companiei de asigurare au toate capacitățile de a depista orice astfel de fraudă, și plata pentru despăgubirea Dvs va fi anulată.

Sunt asigurate accidentele de muncă?

Dacă în perioada asigurată vei lucra în străinătate te rugăm să alegi planul de asigurare Muncă fizică, care acoperă şi eventualele accidente de muncă.

Sunt asigurate sporturile extreme?

Sporturile extreme sunt asigurate doar prin planul de asigurare mărit. Atunci cînd plecați într-o călătorie în care veți practica sporturi în calitate de profesionişti, sau amatori, trebuie neapărat să indicați acest moment în comanda Dvs pentru ca să Vi se emită o poliță de asigurare valabilă, cu o acoperire suplimentară în caz de practicare a diferitor sporturi. Din această categorie fac parte și călătoriile la munte pe timpul iernii.

Sunt asigurate afecţiunile cronice?

Bolile cronice sunt considerate afecţiuni preexistente călătoriei. Asigurarea medicală de călătorie nu acoperă afecţiunile preexistente şi nici urmările lor. Te sfătuim să cumperi totuși o asigurare medicală de călătorie pentru accidentele sau evenimentele care pot avea loc în timpul călătoriei, fără legătură cu afecţiunile preexistente.

Cum pot să extind perioada asigurată?

Perioada asigurată poate fi extinsă prin cumpărarea unei noi asigurări, în continuarea perioadei asigurate precedente.

Cum funcţionează asigurarea medicală de călătorie?

Asigurările medicale de călătorie în străinătate intră în vigoare la data începerii perioadei asigurate în momentul părăsirii teritoriului RM şi se termină la ora 23:59 a ultimei zile din perioada asigurată, în momentul reintrării pe teritoriul RM. În cazul întreruperii călătoriei în străinătate, perioada rămasă „neconsumată” nu poate fi reportată sau restituită.

Asigurarea este valabilă numai pe teritoriul asigurat, astfel:

  • O singură ţară din Europa;
  • Europa – asigurarea acoperă toate țările din Europa, cu excepţia Republicii Moldova;
  • Zona Schengen – țările membre ale zonei Schengen;
  • Țările CSI – țările din teritoriul post sovietic;
  • Toate ţările lumii – asigurarea ta este valabilă oriunde în lume;

În cazul în care pe perioada unei călătorii o să vizitați și Europa, și zona CSI, atunci să cunoașteți faptul că procurînd o asigurare pentru zona Europei, prețul achitat pentru aceasta acoperă și zona țărilor CSI. În acest caz NU sunteți nevoit să procurați două polițe de asigurare pentru două zone diferite.

Asigurarea nu este valabilă pe teritoriul Republicii Moldova. În cazul cetăţenilor străini care se află pe teritoriul RM, asigurarea nu este valabilă nici pe teritoriul ţării cărei sunt cetăţeni.

Asigurarea nu este valabilă în cazul evenimentelor generate în urma acţiunilor de terorism, conflictelor armate, grevelor, loviturilor de stat, demonstraţiilor, revolte, revoluţiilor sau războaielor civile.

Nu ai timp pentru a crea comanda online?

Lasă un număr de telefon și te vom contacta în 5 minute.