Beneficiile asigurării medicale private: Acces rapid la servicii de sănătate de calitate

Beneficiile asigurării medicale private: Acces rapid la servicii de sănătate de calitate

Beneficiile asigurării medicale private pot fi o alegere atractivă pentru cei care caută mai multe opțiuni de acoperire și flexibilitate în medicină.

Asigurarea medicală privată oferă de obicei mai multe opțiuni de acoperire decât planurile publice de asigurări de sănătate (CNAM).

Avantajele asigurărilor medicale private 

Asigurarea medicală privată poate acoperi servicii precum medicina și terapiile alternative, chirurgia estetică electivă și multe altele. Se pot enumera următoarele avantaje:

  • Companiile de asigurări pot oferi un serviciu mai bun pentru clienți decât asigurările publice de sănătate. Polița de asigurare medicala privată permite folosirea serviciilor medicale a spitalelor private Medpark sau Galaxia, în baza asigurării (excepții sarcina, nașterea, stomatologie, cancer, etc. care nu sunt acoperite), dar există asigurări diferite cu pachete de servicii diferite. Personalul spitalelor private este, de regulă, mai atent și mai receptiv la întrebările și reclamațiile pacientului;
  • Companiile de asigurări de sănătate pot oferi tarife mai competitive. Cu mai multă concurență pe piața privată, companiile de asigurări pot oferi prețuri și opțiuni de acoperire mai bune decât planurile publice de asigurări de sănătate.
  • Programele private de asigurări de sănătate pot avea mai multe opțiuni atunci când vine vorba de găsirea unui medic sau specialist. Planurile private pot oferi adesea acoperire pentru o gamă mai largă de medici și specialiști decât planurile publice de asigurări de sănătate;
  • Asigurarea medicală privată poate oferi o acoperire mai generoasă atunci când vine vorba de medicamentele eliberate pe bază de rețetă, decât planurile publice de asigurări de sănătate.

Asistența medicală privată

Disponibilitatea asistenței medicale private este un factor important de luat în considerare. Când vine vorba de asistența medicală privată, unul dintre principalele avantaje este accesul ușor la serviciile medicale. Spre deosebire de sistemele publice de asistență medicală, care au adesea timpi lungi de așteptare, asistența medicală privată permite obținerea asistenței medicale de urgență atunci când e nevoie. Fie că este vorba de un control de rutină sau de o chestiune mai urgentă, de obicei se poate face o programare la un furnizor privat de asistență medicală și pacientul poate fi văzut în scurt timp.

Accesibilitate și confort

Pe lângă timpul de așteptare mai scurt, asistența medicală privată oferă o gamă mai largă de opțiuni și beneficii. Există libertatea de a alege dintr-o varietate de specialiști și spitale, ce oferă mai mult control asupra deciziilor de îngrijire a sănătății. Furnizorii privați de asistență medicală investesc adesea în tehnologie și facilități medicale de ultimă generație, oferind pacienților acces la cele mai recente progrese în domeniul asistenței medicale.

Un alt aspect al accesibilității în asistența medicală privată este confortul pe care îl oferă. Mulți furnizori privați de asistență medicală au program prelungit, permițând astfel programare flexibilă, după convenția pacienților, chiar și în afara programului obișnuit de lucru. Unii furnizori privați de asistență medicală oferă și servicii la domiciliu, permițând să vă consultați cu un profesionist din domeniul sănătății în timpi restrânși, economisind timp, nervi și efort, fără mare stress.

Beneficiile asigurării private de sănătate

beneficiile asigurării medicale privare

Asigurarea privată de sănătate oferă consumatorilor protecție financiară împotriva viitoarelor cheltuieli legate de sănătate prin plata unei prime accesibile, uşurând povara cheltuielilor mari unice susținute de economii private. Consumatorii vor achiziționa din ce în ce mai mult asigurări private de sănătate, deoarece oferă un mijloc de a plăti pentru nivelul de servicii de sănătate de care oamenii au nevoie. Asigurarea privată de sănătate oferă clienților mai multe opțiuni în ceea ce privește tipul și nivelul de tratament, pe lângă alegerea unității. În anumite produse, consumatorul are și libertatea de a alege cum să folosească beneficiile primite (de exemplu, acoperirea costurilor de tratament sau compensarea cheltuielilor). 

Pentru sectorul public de sănătate, asigurările medicale private au potențialul de a fi principalul canal de cheltuieli pentru asistența medicală. Cu toate acestea, este subutilizat acest sector. Pe partea ofertei, asigurările private de sănătate pot aduce inovație în întregul lanț valoric al asistenței medicale publice, inclusiv dezvoltarea de produse, vânzări și distribuție, subscriere, daune, sisteme de plată și servicii pentru clienți, generând servicii mai bune la un cost mai mic. Asigurătorii au reușit să ajungă la noi clienți utilizând noile tehnologii și stabilirea prețurilor produselor în conformitate cu cererea și capacitatea de plată. 

Ai nevoie de o asigurare medicală?

Creșterea produselor de asigurări private de sănătate

Există două tipuri principale de produse de asigurări private de sănătate. Primul este de tip rambursare, cu care asiguratul primește înapoi cheltuielile efectuate cu spitalele și alte tratamente. Al doilea este produsele cu beneficii fixe, prin care asiguratul primește o singură plată în cazul unor condiții specifice. Produsele cu prestație unică includ acoperirea pentru boli critice, venitul pentru dizabilități și asigurarea diurnă a spitalului.

Asigurarea benevolă de sănătate

Despre asigurarea obligatorie de sănătate a auzit și știe toată lumea. CNAM este autoritatea publică ce reglementează acest tip de asigurare. Însă o bună parte din consumatori caută o poliță de asigurare medicală privată, după exemplul țărilor dezvoltate europene. Cetățenii moldoveni, după ce au avut asemenea tip de asigurare medicală, după ce au uzat de dreptul de a se trata mai eficient, fără mari cheltuieli au început să caute la angajare oferta de asigurare medicală privată corporativă, oferită de angajator. 

Cadrul legal

În conformitate cu Articolul IV, p.8 al Legii Nr.71 din 12.04.2015 „Se permite deducerea cheltuielilor anuale suportate de angajator pentru primele de asigurare facultativă de asistenţă medicală ale angajatului în mărime de pînă la 50% din prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală calculată în sumă fixă în valoare absolută, stabilită pentru categoriile de plătitori prevăzute în anexa nr.2 la Legea nr.1593-XV din 26 decembrie 2002, pe anul respectiv.”

Unul dintre marile beneficii a poliței de asigurare benevolă în sănătate este siguranța pe care o oferă acest serviciu. În caz de urgență, există toată liniștea unui serviciu de calitate, fără  griji cu privire la costurile suplimentare.

Misiunea poliței medicale facultative este de a promova sănătatea și bunăstarea cu un pachet de servicii garantate de compania de asigurare și programe multidisciplinare de monitorizare a diferitelor tipuri de comorbidități cu tratamente specifice fiecărui caz.

Standarde europene de servicii medicale

Odată cu integrarea Moldovei în Uniunea Europeană, companiile de asigurare vor vinde polițe de asigurare în sănătate tot mai  multe, deoarece instituțiile de acordare a serviciilor medicale se adaptează din ce în ce mai mult la standardele cu resurse și echipamente performante, pentru a răspunde nevoilor populației.

Cu o poliță de asigurare a sănătății, se va putea lua examenele de rutină și se va monitoriza starea de sănătate. Astfel, se vor preveni o serie de boli, sau măcar se va avea un diagnostic precoce.

Tipurile de contracte de asigurare a sănătății private

În lumea civilizată, mai des întâlnite sunt două forme de contractare a serviciilor de sănătate:

  • Polițe de Sănătate Individuale/Familiale;
  • Polițe Colective de Sănătate

Asigurările de sănătate colective au, de asemenea, două subtipuri:

  • de membru colectiv, disponibile pentru entitățile juridice bazate pe clasă, cum ar fi sindicatele și entitățile de clasă;
  • de sănătate corporativă, numite și Planuri de sănătate corporative.

Planurile Corporate de Sănătate sunt servicii oferite de operatori pentru companii, persoane juridice și instituții de afaceri. 

Antreprenorul are libertatea de alegere cu privire la diverse caracteristici ale contractului, precum: 

  • dacă planul va fi extins la persoanele aflate în întreținerea angajaților;
  • dacă acoperirea va fi diferențiată în funcție de posturi; 
  • dacă acoperirea va fi națională sau regională și dacă va fi cu sau fără coparticipare din partea angajatului.

Articole relevante:

Ai nevoie de ajutor cu asigurarea?

Lasă numărul tău și revenim cu un apel.



    Nu ai timp pentru a crea comanda online?

    Lasă un număr de telefon și te vom contacta în 5 minute.



      Alte articole relevante

      mașina uzată
      1 apr 2024
      Procurăm mașina uzată de pe 999 sau adusă din străinătate? Un studiu aprofundat

      Descoperă cum să alegi între o mașină uzată sau nouă, importată sau de pe autohaus, piața de mașini, sau 999.md. Află sfaturi esențiale.

      Asigurarea RCA în format electronic
      5 mar 2024
      Asigurarea RCA în format electronic – cum o prezentăm?

      Află cum să prezinți asigurarea RCA în format electronic și vezi soluții practice pentru gestionarea eficientă a documentelor de asigurare.

      conducerea autovehiculului fără RCA
      5 feb 2024
      Sancțiuni pentru conducerea autovehiculului fără deţinerea poliţei RCA

      Aflați despre sancțiunile aplicabile pentru conducerea conducerea autovehiculului fără RCA și cum să evitați aceste penalizări.

      Rambursarea în Asigurările RCA
      4 ian 2024
      Cum Funcționează Rambursarea în Asigurările RCA: Ce Trebuie să Știi

      Asigurarea RCA impune transferul riscului către o societate de asigurari, capabilă să compenseze daunele, conform legislației.