Cât costă asigurarea CASCO pentru o mașină nouă?
24 mar 2022

Cât costă asigurarea CASCO pentru o mașină nouă?

Ce este CASCO?

Asigurarea CASCO nu este altceva decât o poliță de asigurare pentru daunele aduse vehiculului asigurat. Cuvântul “CASCO” provine din combinația de cuvinte englezești CASualty and COllision. Achiziționarea acestui tip de asigurare este facultativ și are ca scop protejarea vehiculului cu anumite acoperiri enumerate într-un contract. Compania de asigurări cu care a fost încheiat contractul va suporta orice daune provocate atât persoanei suferite cât și automobilului asigurat, în cazul în care accidentul este produs din vina automobilului asigurat.

A nu se încurca cu polița de asigurare obligatorie RCA, care acoperă daunele suferite de alte persoane în urma accidentului cauzat de vina noastră. Tendințele achiziționării tipului de asigurare CASCO sunt în creștere. Motivul este simplu: asigurarea CASCO restituie toate despăgubirile a automobilului asigurat, cum ar fi zgârieturi sau spargere de parbriz, furt sau incendiu, furtună sau accident și lista poate continua.

Asigurare CASCO

Broker în asigurări

Când cumpărați o asigurare, este important să vă adresați unui broker asigurări CASCO. Specialiștii vă pot ajuta să selectați cea mai potrivită opțiune de asigurare pentru vehiculul dumneavoastră la un preț avantajos.

Acoperirea oferită de asigurări variază în funcție de companie, deși nu foarte foarte mult. Unii asiguratori oferă doar cele mai elementare acoperiri, în timp ce alții asigură vehiculul cu dotări foarte specifice. Prin urmare, atunci când vă achiziționați asigurarea, este esențial să cercetați ofertele companiilor. Astfel, veți fi sigur că veți cunoaște toate serviciile posibile.

Un alt punct pentru care cercetarea este importantă este prețul asigurării. Mai mulți factori influențează prețul serviciului, iar asiguratorii acordă o pondere mare fiecăruia dintre ei.

Cât costă asigurarea CASCO în anul 2022?

Este posibil că în situația de criză politică și economică în care se află întreaga omenire, taxele de asigurare o să fie revăzute în sensul majorării. Dar, deocamdată nu se pune în discuție această problemă. Cel puțin se știe cu certitudine ca polițele deja procurate vor rămâne la aceeași valoare pe toată durata de valabilitate.


Ai nevoie de asigurare CASCO?

Criteriile de calculare a prețului poliței

Unele companii au ca un criteriul de bază în stabilirea prețului pentru asigurare – vârsta șoferului. Alții preferă să evalueze modelul vehiculului, tipul de utilizare al acestuia și țara.

Cercetarea mai multor oferte vă va permite să găsiți prețuri mai accesibile. Înainte de a prezenta acoperirea riscurilor CASCO trebuie sa înțelegem că prețul asigurării depinde de numărul de riscuri contractate de clienți.

Un număr mare de persoane exclud unele condiții de protecție din planul lor pentru a economisi bani. Această strategie, însă, poate aduce mai multe probleme decât economii. Imaginați-vă că orașul în care locuiți nu suferă de inundații constante. Pentru a salva niște bani, ați exclus protecția împotriva inundațiilor din asigurare. Apoi are loc o inundație și mașina dvs. este complet avariată. Rezultatul va fi o mare pierdere. Este posibil să rămâneți fără mașină dacă aceasta a fost grav avariată sau să plătiți prețuri mari pentru reparație. 


“Nu economisiți la asigurarea automobilului. Un caz neprevazut v-ar costa mult mai scump.”


Cu alte cuvinte, suma economisită la procurarea poliței ar fi mult mai mică decât pierderea dvs. Pe de altă parte, cu acoperirea la inundații, veți avea suport complet. În cazul pierderii totale a vehiculului, asigurarea ar plăti toate despăgubirile pentru achiziționarea unui automobil nou. Dacă pierderea ar fi parțială, sumele pentru reparație ar fi plătite de către compania de asigurări.

Acoperirea parțială

Acoperirea parțială este comună pentru clienții care doresc o protecție elementară a vehiculului. Aceasta suportă daunele suportare doar în unele cazuri, cum ar fi cele de vandalism, furt și/sau incendiu, precum și de accident rutier. Adică îți alegi doar o singură acoperire sau o parte din ele.

CASCO pentru șoferi începători și nu doar

Această poliță este cea mai nouă ca produs de asigurare, dar este și cea mai ieftină.  Include doar accidente rutiere și este contractată ca un singur plan. Prețul acestei polițe variază între 100-500€, în dependență de suma asigurată, de clasa autovehicului și evident experiența șoferului.

Asigurarea de bază oferă protecție împotriva accidentelor cauzate de terți și altele. Fiecare asigurator poate oferi o acoperire unică și oferă protecție suplimentară. Unele dintre acoperirile suplimentare protejează geamurile mașinii, instalația de gaz, accesoriile (cum ar fi stereo auto și farurile de ceață), oferă mașina de rezervă în caz de accident și altele.

Atenție

Atunci când achiziționați o acoperire de asigurare face să vă gândiți că protecțiile suplimentare nu sunt acoperite decât dacă le cumpărați și sunt stipulate în contract. Acestea, precum și toate celelalte aspecte care nu sunt acoperite, apar întotdeauna în poliță ca un risc exclus.

Așadar, citiți contractul de asigurare și verificați ce acoperiri apar ca risc exclus. Cu ajutorului 

Franciză pentru acoperirea CASCO

În asigurarea CASCO, puteți adăuga tipuri de protecție specifice pentru automobilul dvs. Pierderea parțială are loc atunci când mașina poate fi reparată la un atelier de reparații. Ori de câte ori are loc o pierdere parțială, achitarea cu franciză este mai problematică din cauza testelor tehnice și evaluărilor, în schimb este mai ieftină.


Cauți asigurare CASCO?

Care este valoarea maximă a indemnizației

Valoarea maximă a indemnizației de asigurare cu CASCO depinde de acordul încheiat cu asiguratorul. În cazul unei mașini noi asigurate CASCO, maxima de despăgubire este una integrală. Ea va include prețul de achiziție a automobilului plus alte pagube. Despăgubirea integrală se plătește atunci când vehiculul suferă daune mai mari de 75% din valoarea sa de piață. De asemenea, este plătită de către compania de asigurări atunci când mașina este furată și nu este recuperată de poliție.


“Valoarea îndemnizației CASCO poate varia, până la 110% din valoarea automobilului, în conformitate cu metodologia fiecărui asigurator.”


Este esențial să se verifice ceea ce a fost definit în contract. Sumele compensațiilor parțiale depind de cât vor costa reparațiile. Adică depind de bugetul realizat de atelier. În cazurile de asigurare parțială, poate exista o limitare maximă a sumelor despăgubirilor, chiar dacă mașina are o valoare de piață mai mare sau reparație cu un cost mai mare.

Este necesar să faci o inspecție tehnică pentru a avea asigurare CASCO?

Dacă o inspecție este obligatorie sau nu depinde de politicile adoptate de fiecare asigurator. Cu toate acestea, în situații de acoperire de bază, mai completă și acoperire suplimentară, controlul tehnic este de obicei efectuat. În aceste scenarii, asigurarea este eliberată doar după raportul de inspecție.

Cât timp este valabilă asigurarea CASCO?

În cele mai dese cazuri, contractarea asigurării CASCO este valabilă pe o perioada de 12 luni. Poate fi reînnoit ori de câte ori este necesar. La reînnoirea asigurării, utilizatorii au de obicei reduceri datorită clasei lor de bonus.

O clasa de bonus este obținută de către asigurat ori de cate ori, pe parcursul unui an contractual, acesta nu declanșează nici o daună. Fiecare clasă garantează un procent de reducere, care variază și în funcție de asigurator. Pe lângă acestea, există asigurări pentru perioade reduse sau prelungite. Aceasta totuși este o politică care variază în funcție de asiguratori, iar aceștia sunt liberi să flexibilizeze termenii respectivi. 

Asigurare CASCO

Calculator

În era noastră digitală este foarte simplu să obținem un preț estimativ al poliței CASCO. Trebuie doar să intrăm pe pagina web a brokerului și să îndeplinim formularul. Urmăm pașii propuși până apare prețul poliței CASCO potrivit cazului dvs. Completarea formularului pentru asigurarea CASCO nu durează mai mult de câteva minute.

Acum știm mai multe despre cum funcționează asigurarea pentru CASCO și care este funcția acesteia. Profitați de ocazie pentru a vă adresa brokerului dvs, găsiți varianta cea mai bună pentru CASCO, alegeți-vă acoperirea și protejați-vă mașina!


Ai nevoie de asigurare?

Articole similare:

Ai nevoie de ajutor cu asigurarea?

Lasă numărul tău și revenim cu un apel.



    Nu ai timp pentru a crea comanda online?

    Lasă un număr de telefon și te vom contacta în 5 minute.



      Alte articole relevante

      mașina uzată
      1 apr 2024
      Procurăm mașina uzată de pe 999 sau adusă din străinătate? Un studiu aprofundat

      Descoperă cum să alegi între o mașină uzată sau nouă, importată sau de pe autohaus, piața de mașini, sau 999.md. Află sfaturi esențiale.

      Asigurarea RCA în format electronic
      5 mar 2024
      Asigurarea RCA în format electronic – cum o prezentăm?

      Află cum să prezinți asigurarea RCA în format electronic și vezi soluții practice pentru gestionarea eficientă a documentelor de asigurare.

      conducerea autovehiculului fără RCA
      5 feb 2024
      Sancțiuni pentru conducerea autovehiculului fără deţinerea poliţei RCA

      Aflați despre sancțiunile aplicabile pentru conducerea conducerea autovehiculului fără RCA și cum să evitați aceste penalizări.

      Rambursarea în Asigurările RCA
      4 ian 2024
      Cum Funcționează Rambursarea în Asigurările RCA: Ce Trebuie să Știi

      Asigurarea RCA impune transferul riscului către o societate de asigurari, capabilă să compenseze daunele, conform legislației.