Asigurare de schi pentru iubitorii sporturilor extreme și odihnă activă

Asigurare de schi pentru iubitorii sporturilor extreme și odihnă activă

O poliță de asigurare a sănătății în străinătate, de tip standard, include un minim de asistență medicală, ce se referă mai mult la primul ajutor. Însă dacă e să vorbim de asigurarea medicală pentru riscuri de sănătate, precum accidentarea pe o pistă de schiat, atunci ar trebui să clarificăm unele momente. 

Din ce în ce mai mulți turiști optează pentru o vacanță activă. Unii fac un pas și mai departe începând să practice vreunul din sporturile extremale, cum ar fi parașutismul, alpinismul, daivering, ski alpin sau acvatic.

În asemenea cazuri, trebuie de ținut cont de faptul că sporturile periculoase și/sau speciale, dar și supraviețuirea nu sunt asigurate de o poliță standard.

Ce sporturi sunt acoperite de asigurarea de călătorie standard?


Asigurare de schi

Sporturi precum fotbalul, voleiul, tenisul de masă și badmintonul sunt de obicei incluse ca standard în aproape fiecare poliță de asigurare de călătorie. 

Asigurătorul de călătorie presupune că este vorba despre sporturi recreative. Dar dacă călătoria asiguratului se referă numai la sport (tabără de fotbal, competiții etc.), ar trebui examinate cu atenție condițiile asigurării de călătorie, deoarece sporturile din competiții sunt adesea excluse.

Ce sporturi nu sunt de obicei acoperite de asigurarea de călătorie standard?

Sporturile care presupun un risc suplimentar nu sunt incluse într-o poliță de asigurare standard (de călătorie continuă). Așa dar sporturile extreme în aer liber, cum ar fi:

  • Sporturi de iarnă;
  • Alpinism;
  • Sporturi aeriene, ca parașutismul, zbor cu balonul, planarea și parapanta;
  • Sporturi nautice, cum ar fi rafting, surfing pe valuri, canyoning flottage, hydrospeed, sky boat, canotaj pe râuri montane și navigație competitivă pe mare;
  • Alte sporturi, cum ar fi artele marțiale, rugby, ciclism sau pollo cu cai.

De asemenea, sporturile de iarnă care implică un risc mai mare decât cel mediu nu sunt acoperite de o asigurare de călătorie normală. 

Un alt exemplu este scufundările. Când vine vorba de scufundări de agrement, acest lucru este inclus în majoritatea polițelor de asigurare de călătorie. Cu toate acestea, scufundările mai adânci de 40 de metri sau scufundările în peșteri și epave, sunt văzute ca activități sportive periculoase de către unii asiguratori de călătorie. Prin urmare, întotdeauna se verifică mai întâi condițiile poliței.

Există o asigurare specială de călătorie pentru sporturile extreme?

Da este. Asigurarea de călătorie de la Medasig este asigurarea ideală pentru turiștii aventurieri. Sunt acoperite toate riscurile asociate cu supraviețuirea și practicarea sporturilor extreme în aer liber. Asigurarea poate fi încheiată individual sau pentru grupuri în urma unor discuții cu angajații de la Medasig.

Asigurarea de călătorie pentru ski și sporturi periculoase

Asigurarea de călătorie are o acoperire extinsă. Repatrierea, înlocuirea transportului și cazarea, deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, acoperirea pentru accidente și costurile medicale sunt acoperite în mod standard. Chiar dacă, de exemplu, pleci în vacanță pe 14 zile și practici doar 5 zile sporturi periculoase. Trebuie achiziționată această asigurare pentru întreaga vacanță. 

Aproape toate sporturile extreme și periculoase și activitățile în aer liber sunt acoperite.


Ai nevoie de asigurarea sănătății?

Asigurarea de sănătate în timpul călătoriei

O asigurare de aventură și sănătate este mai potrivită dacă se merge la schi montan în timpul vacanței. În plus, o asigurare de călătorie standard obișnuită oferă o acoperire insuficientă pentru sporturile speciale, care implică mai mult pericol, cum ar fi sporturile de iarnă, alpinismul și sporturile nautice.

De asemenea, se poate opta pentru o asigurare de călătorie (pe termen scurt sau continuă) cu acoperire suplimentară pentru sport. Dar trebuie de avut grijă la acoperirea pentru accidente. Nu se poate risca în timpul sportului. 

Asigurarea de la Medasig este potrivită și pentru sporturi extreme și periculoase și acoperă, printre altele:

  • Costuri SOS;
  • Costuri de salvare;
  • Repatriere;
  • Transport de înlocuire și cazare;
  • Deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor;
  • Acoperire pentru accidente;
  • Cheltuieli medicale.

Polița de asigurare va fi dezvoltată special pentru persoanele care vor participa la sporturi de mare risc în timpul vacanței lor în Europa. Vorbim de parașutism, alpinism, rafting, rappel și deltaplan. În plus această asigurare de călătorie de la Medasig poate fi potrivită și pentru adulții și copiii care merg într-o tabără de supraviețuire sau și-au rezervat o călătorie la munte sau la mare.

Care sunt sporturile normale?

Sporturi precum fotbalul, voleiul, tenisul de masă și badmintonul sunt aproape întotdeauna incluse ca standard în aproape fiecare poliță de asigurare de călătorie. 

Asigurătorul de călătorii presupune că aceasta implică sporturi recreative. Cu toate acestea, dacă călătoria este dedicată sportului (tabără de fotbal, competiții etc.), trebuie mai întâi să citiți cu atenție condițiile asigurării dvs. de călătorie, deoarece sporturile în competiție sunt adesea excluse.

Cui îi este destinată asigurarea de sănătate pentru sport

Asigurarea de sănătate este destinată oricărei persoane care urmează să practice un sport periculos în Europa și dorește să fie asigurat corespunzător pentru acesta.

Dacă urmează practicarea sporturilor speciale, extreme sau periculoase în țări din afara Europei, se poate încheia asigurarea normală de călătorie pe termen scurt de la Medasig, dar trebuie de optat pentru acoperirea mondială și acoperire pentru sporturi speciale.

Aici amintim că prețurile din medicină în SUA, ca exemplu, sunt mai scumpe ca în Europa, respectiv și polița de asigurare va fi mai scumpă.

În acest caz, puteți opta pentru Asigurarea de la Medasig. Amintiți-vă că trebuie să încheiați această asigurare pentru întreaga vacanță. Chiar dacă, de exemplu, pleci în vacanță 14 zile și practici doar 5 zile sporturi periculoase.

Sfaturi înainte de a schia pentru prima dată


Asigurare de schi

Dacă încă nu știi să schiezi și vrei să te apuci de acest sport minunat, îți vom spune tot ce trebuie să știi pentru a putea începe să te bucuri de schi și snowboard din primul minut.

Alegeți o stațiune de schi potrivită pentru începători

Este ceva care pare destul de evident, dar nu este întotdeauna.

În prima zi de schi, trebuie să te asiguri că stația în care urmează să faci primii pași are suficiente pârtii pentru începători, astfel încât să nu te plictisești și să poți progresa corespunzător. Nu căuta stațiuni de schi unde sunt multe pârtii roșii sau negre, căci cu greu vei învăța și cu siguranță vei pleca cu senzația că ai pierdut timpul.

Hainele pe care le porți vor juca un rol cheie

Îmbrăcămintea va juca un rol foarte important deoarece vă va asigura confortul (sau nu).

Hainele pe care le veți purta în prima zi de schi ar trebui să fie flexibile, impermeabile și respirabile. Asigurați-vă că aveți tot ce este nevoie (mănuși, căciulă sau cască de protecție, ochelari etc.). Nu încercați să vă petreceți ziua schiând fără mănuși. Vă garantăm că veți ajunge la hotel cu mâinile transformate într-un cub de gheață.

Pe munte nu se merge în blugi și pe tocuri!

Prima zi va fi o zi lungă

Odată ce începi să atingi primele pârtii de coborâre și primele viraje, nu vei mai dori să te oprești din schi toată ziua. Prin urmare, este posibil să vă prelungiți ziua de schiat până la închidere (de obicei în jurul orei 17:00).

Așadar, ideal este să aveți o gustare pe care să o mâncați în mijlocul pârtiilor (puteți organiza un picnic cu priveliști incredibile), sau să vă opriți să vă odihniți la unul dintre restaurantele din stație.

Învață de la cei mai buni, angajează un instructor

Fără îndoială, să înveți să schiezi singur este o sarcină aproape imposibilă. În primul rând, pentru că va costa mult mai mult și va trebui să investestiți mai multe ore și eforturi pentru a învăța cum să o faci destul de bine.

Pe de altă parte, este posibil să înveți să schiezi incorect și, pe termen lung, tehnica greșită poate duce la răniri grave.

Cea mai bună opțiune? Puteți angaja un instructor pentru persoane sau grupuri și puteți începe să schiați cu o bază solidă, având tehnica corectă.

În plus, dacă înveți rapid, atunci poate că vor fi suficiente câteva lecții, iar restul le poți dezvolta singur.

Interesul nostru este ca Dvs. să vă bucurați din plin de călătorie și să reveniți acasă sănătoși.

Ai nevoie de asigurare?

Articole similare:

Ai nevoie de ajutor cu asigurarea?

Lasă numărul tău și revenim cu un apel.



    Nu ai timp pentru a crea comanda online?

    Lasă un număr de telefon și te vom contacta în 5 minute.



      Alte articole relevante

      mașina uzată
      1 apr 2024
      Procurăm mașina uzată de pe 999 sau adusă din străinătate? Un studiu aprofundat

      Descoperă cum să alegi între o mașină uzată sau nouă, importată sau de pe autohaus, piața de mașini, sau 999.md. Află sfaturi esențiale.

      Asigurarea RCA în format electronic
      5 mar 2024
      Asigurarea RCA în format electronic – cum o prezentăm?

      Află cum să prezinți asigurarea RCA în format electronic și vezi soluții practice pentru gestionarea eficientă a documentelor de asigurare.

      conducerea autovehiculului fără RCA
      5 feb 2024
      Sancțiuni pentru conducerea autovehiculului fără deţinerea poliţei RCA

      Aflați despre sancțiunile aplicabile pentru conducerea conducerea autovehiculului fără RCA și cum să evitați aceste penalizări.

      Rambursarea în Asigurările RCA
      4 ian 2024
      Cum Funcționează Rambursarea în Asigurările RCA: Ce Trebuie să Știi

      Asigurarea RCA impune transferul riscului către o societate de asigurari, capabilă să compenseze daunele, conform legislației.